Antequeran nähtävyydet yleensä vievät ihmiset Antequeran kaupungin ulkopuolelle, mutta itse kaupungistakin löytyy paljon nähtävää. Kaupungin merkittävin nähtävyys on kukkulalla sijaitseva linnoitus, Alcazapa de Antequera. Antequerasta lötyy myös paljon kirkkoja, museoita, härkätaisteluareena ja merkittäviä rakennuksia kuten kaupungintalo.

Reilun 43000 asukkaan kaupunki on pieni, siksi itse Antequeran kaupungin nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Kaupungin ulkopuolisista nähtävyyksistä voit lukea aiemmasta artikkelistanii. Artikkelin lopussa on vielä kuvagalleria nähtävyyksistä.

Blaza de San Sebastian aukiolle näkyvä Alcazapa de Antequera linnoitus on tutustumisen arvoinen, jos siellä ei ole aikaisemmin käynyt. Linnoituksesta aukeavat upeat näköalat ympäristöön ja sieltä näkyy myös alueen maamerkki, 880m korkea kalkkikivi, Montaña del Indio. Linnoituskukkulalta löytyy myös ehkä Antequeran tunnetuin kirkko, Iglesia de Santa Maria, Arco de los Gigantes ”riemukaari” ja yksi kaupungin museoista.

Antequeran alueella on asuttu jo tuhansia vuosia ennen roomalaisia, siksi El Museo de la Ciudad de Antequera on kokoelmiltaan varsin mittava, vähintäänkin Malgan museon tasoinen. Museo sijaitsee alempana linnoituskukkulan rinteellä kuin muut yllä mainitut nähtävyydet, Plaza Coso Viejo aukealla.

Kuna Antequeran keskustassa kävelee, tulee kirkkoja vastaan vähän väliä. Niitä lasketaankin olevan Antequeran kaupungin alueella 27 kappaletta. Googlen linkistä paljastuu vain 20 kirkkoa, mutta voit nähdä myös niiden sijainnin kartasta.

Yksi kaupungin merkittävimmistä rakennuksista on Ayuntamiento de Antequera, kaupungintalo. Sinne pääsee tutustumaan kaupungintalon aukioloaikoina. Kaupungintalon julkisivu on Calle Infante don Fernando kadulla, mutta sisäänkäynti yllättäen Calle Tercian puolelta.

Kun Antequeran kaupungin nähtävyydet on nähty, virkistyä voi kaupungin useissa puistoissa tai kahvioissa. Calle Infante don Fernando kadun varrella on runsaasti erilaisia kahvioita, ravintoloita ja baareja. Vaikka tämä on pääkatu, hintataso on varsin kohtuullinen. Vinkkinä, kannattaa kokeilla puolikasta annosta, niidenkin syömisessä on tekemistä.

Antequeran kaupungissa ja sen ympäristössä on paljon katsottavaa ja itse kaupunki on niin miellyttävä, että siitä jää hyvä fiilis ja sinne palaa aina mielellään uudestaan.

Oli liikkeellä matkailuautolla ja aivan kaupungin keskustasta, ydinkeskustan tuntumasta löytyi myös ilmainen matkailuautoparkki ilmaisine peruspalveluineen. Matkailuautoparkki sijaitsee Alamade de Andalucia kadun varrella.

Antequeran turistikartan löydät täältä. Voit suurentaa karttaa kaupungin ydinkeskustaan.