Benahavis – vaellusreitti kastelukanavan varrella kulkee yli 1000 vuotta vanhojen arabien rakentamien kastelukanavien vieressä ja osittain niiden päälläkin. Tällä, Benahavisissa sijaitsevalla Acequia del Guadalminan vaellusreitillä näkee runsaasti myös eri elämiä ja kasveja. Reitti on helppo ja sopii hyvin myös pienillekin lapsille, lähes tasainen ja vain 4,6 km pitkä.

Reitti alkaa noin 1,5 kilometriä enne Benahavisin kaupunkia Marbellasta tultaessa, Mirador de las Tres Pergolasin (Kolmen perkalon näköalapiaikka) kohdalta jossa on myös parkkipaikka. Reitille siirrytään Guadalmina joen ylittävää puusiltaa pitkin. Alussa on pieni nousu mutta sen jälkeen kanavaosuudella ei nousuja enää ole. Erityisesi tämä kanavaosuus on mielenkiintoinen. Reitillä näkee paljon petolintuja, sammakoita, liskoja, sudenkorentoja ja jopa kaloja ja käärmeitäkin. Myös reitin kasvisto on mielenkiintoinen. Acequia del Guadalminan reitin varrella näkyy runsaasti korkkitammia, villejä oliivipuita, rosmariinia, mäntyjä ja palmuja.

BenahavisOlimme reitillä kesän kuumimpaan aikaan ja koko vaelluksen ajan vuoren rinteen aurinkoisella puolella. Me palasimme samaa reittiä takaisin mutta reitillä on myös mahdollisuus tehdä lenkki Benahavisin kaupungin kautta ja kävellä loppumatka Benahavisiin johtavaa tienvartta takaisin lähtöpaikalle.

Myös itse Benahavisin kylä on tutustumisen arvoinen. Kylän hintataso tosin voi yllättää, alue kun on Marbellan hienostoaluetta. Ravintoloita ja kahvioita löytyy runsaasti kaupungin läpi menevän kadun suuntaiselta, viereiseltä kadulta. Talojen parvekkeiden kaiteisiin kiinnitetyt tuolit ovat kylän erikoisuus, niitä ei ole muualla tullut vastaan.

Jos etsit helppoa vaellusreittä, mikä sopii pienillekin lapsille ja vaikka polkupyörille, Benahavis – vaellusreitti kastelukanavien reunalla on sinulle. Sopii hyvin myös kesäaikaan, koska reitti on helppo.

Benahavisissa on myös muita vaellusreittejä. Tietoa tästä ja muista reiteistä löydät täältä.