Select Page

Castillo de Colomares on satulinnan näköinen muistomerkki Christopher Columbukselle – mutta kannattaako siellä käydä?

Linnan rakensi Benalmadenaan Espanjalainen, Amerikkaan muuttanut lääkäri, väitteen mukaan, vapaa-aikanaan kahden paikallisen ammattilaisen kanssa. Linnan rakennus kesti 7 vuotta ja se valmistui 1994 kun Martín Martínin rahat loppuivat. 1550 neliömetrin linnakokonaisuus on suurin Amerikan löytäjälle rakennettu muistomerkki.

Lääkäri itse suunnitteli linnan ja linnasta löytyy useita eri tyylisuuntia kuten bysanttilainen, roomalainen, goottilainen ja Mudéjarilaista arkkitehtuuria, joka on Espanjasta peräisin oleva sekoitus Arabialaista ja Goottista arkkitehtuuria.

Suurin Columbukselle rakennettu muistomerkki pitää sisällään maailman pienimmän kirkon, joka on pinta-alaltaan vain vajaa 2 nelimetriä. Kirkon vieressä on tyhjä mausoleumi, jonne muistomerkin rakentanut Esteban Martín Martín toivoo joskus saavansa Columbuksen maalliset jäännökset. Lisäksi linnasta löytyy tietoa Columbuksen tutkimusmatkoista Amerikkaan. Myös juutalaisuus, kristinusko ja islam ovat osa muistomerkin arkkitehtuuria.

Vaikka El Castillo Monumento Colomares oikea linna olekaan, on se mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen paikka. Linnan sisäänpääsymaksu on varsin kohtuullinen ja siellä järjestetään myös opastettuja kiertueita. Aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä ennen matkaa.

Helpoimmin aukioloajat ja ajo-ohjeet löydät tästä linkistä.

Monumentin kotisivut löytyvät täältä.