Fugessa tai muualla Espanjassa moni on varmaan nähnyt rivin vapoja pystyssä rannalla. Siellä kalastetaan, mutta saakos sieltä kalaa ja mitä kalaa. Kannattako Fugeen lähteä kalastamaan – otetaan selvää.

Olen jutellut muutaman paikallisen kanssa, jotka käyvät Fuengirolan hiekkarannoilla kalastamassa. Kalaa tulee, mutta ei mitään Pietarin kalansaaliita. Tyypillinen saalis on kuulemma 1-10 kalaa. Kalustus täällä on pääasiassa pohjaongella kalustusta. Vapa on pystyssä vapatelineessä ja sitten vaan istutaan beachillä ja odotellaan. Monella on kylmälaukku mukana ja eväitä nautitaan odotellessa, toisilla myös teltta jonne pääsee varjoon. Myös yleensä yhdellä henkilöllä on useampi vapa käytössä yhtä aikaa.
Alla on muutama kuva kalastajista. Teltassa odotelleen kertoivat, että olivat saaneet vasta yhden kalan. Ilta on heidän mukaansa parasta aikaa kalastaa, tosin moni kalastaa myös aamulla. Turistiruuhkien aikana kalastajia ei rannalla ole ja tuskin on edes silloin sallittua paikoissa jossa ihmiset uivat. Alla on myös kuva alueen yleisimmistä kaloista.
Jos pelkkä rannalla makaaminen ei kiinnosta mutta olet innokas kalamies, ehdottomasti kannattaa kokeilla tätäkin vaihtoehtoa kalapaikkana.