Select Page

Gibralfaron linna, Castillo de Gibralfaro on rakennettu 1300 luvulla alempana olevaa Algazaban linnoitusta suojaamaan ja se onkin yksi Malagan suosituimmista nähtävyyksistä. Castillo de Gibralfaron restauroiduilta muureilla voit kävellä koko alueen ympäri ja sieltä on kokemisen arvoiset näkymät Malagan kaupunkiin ja merelle.

Linnan nimi tulee paikalla olleesta majakasta. Vaikka linnaa oli käytetty jo roomalaisten aikana, vasta viimeisen maurilaisen Dynastian aikana, Granadan sulttaanin, Nasdir I toimesta se varustettiin vuonna 1340 aseilla Alzaban linnoitusta suojelemaan. Katollisten taas päästyä valtaan alueella, on Castillo de Gibralfaro toiminut 1400 luvulla mm. hallitsijoiden tilapäisenä asuntona. Gibralfaron linnaa pidettiin sen ajan Iberian niemimaan vaikeimmin valloitettavana linnana.

Gibraldofaro linnaGibralfaron linnan muureilta avautuvien mahtavien näkymien lisäksi voit käydä tutustumassa alueen sotamuseoon ja linnan piha-alueisiin. Linnan piha-alueet jakautuvat ylä- ja alapihaan.

Ylätasolla sijaitsevat mm. sotamuseo, kylpylät, korkein torni sekä 40m syvä kallioon kaivettu kaivo. Lisäksi yläpihalta löytyy myös ravintola wc-tiloineen. Toiset wc-tilat löytyvät sisääntulon vierestä. Museossa, Centro de Interpretacionissa, pääset tutustumaan muslimiajan jälkeiseen sotahistoriaan.

Alatasolla olivat silloiset sotilaiden majoitustilat ja sekä tallit. Alapihalla on myös yksi vartiotorneista, valkoinen torni, josta löytyy vesisäiliö ja varastotiloja.

Ylös kukkulalle pääset myös turistibussilla tai taksilla, mutta vaikka kävely linnalle voi olla kuumana päivänä rankkaa, on sekin kokemisen arvoinen. Jo alkumatkasta löytyy hienoja näköalapaikkoja ja matkan varrella voi yleensä myös ostaa virvokkeita kaupustelijoilta. Aikaa ylhäällä käymiseen kannattaa varata vähintään 3 tuntia.

Castillo de Gibralfaron linna sijaitsee osoitteessa Camino Gibralfaro, 11. Pääset sinne Alcazaban sisäänkäynnin luota jatkamalla katua ylös mäelle. Alcazaban sisäänkäynti taas löytyy katedraalin takaa.

Aukioloajat, lippujen hinnat ja muuta tietoa linnasta löydät täältä.

Alla olevalla videolta voit katsoa millaiselta Gibralfaron linnassa näyttää. Videolla tehdään matkaa ylös kävelemällä, kävellään muurilla ja piha-alueilla sekä käväistään myös museossa.