Malaga on kaupunki, jossa tapahtuu ja riittää nähtävää. Jos nähtävyydet ei kiinnosta, aikaa voi myös viettää Playa de La Malagueta rannalla tai kuljeksimalla vanhassa kaupungissa, jossa on runsaasti kahvioita ja ravintoloita joissa voi välillä pistäytyä virkistäytymässä.

Jos olet ensimmäistä kertaa Malagassa tai sinulla on aikaa vain muutama tunti, tässä artikkelissa on vinkkejä siitä, miten pääset tutustumaan Malagan tunnetuimpiin ja myös lähellä toisiaan oleviin nähtävyyksiin.

Kannattaa huomioida, että kadun nimet ovat usein niin pitkiä, että ne eivät kokonaisuudessaan kyltteihin mahdu. Siis, usein kyltissä on lyhennetty versio kadun nimestö.

Mennään vanhaan kaupunkiin. Sieltä ne nähtävyydet löytyvät. Matkan voisi vaikka aloittaa Calle Molino Lario kadulta. Jos tulet kaupunkiin paikallisjunalla, pääset Calle Marques de Larios kadulle Alameda Principal katua pitkin, joka on kaksikaistainen joen ylittävä vilkas katu aivan lähellä paikallisjunan uloskäynnin lähellä. Ylitä katu sopivassa kohdassa ja käänny McDonald’sin jälkeen vasemalle, Plaza de Marinan kohdalta.

Heti kadun alkupäässä näet Malagan kuuluisan katetdraalin, Catedral Basílica de la Encarnación de Málagan. Se on ollut kuuluisa vain yhdestä tornistaan, mutta tätä kirjoitettaessa sinne ollaan rakentamassa toistakin tornia, vaikka se on puuttunut satoja vuosia (kuva).

Katedraalin jälkeen käänny tulosuunnassa oikealle ja jatka suoraan Plaza de Aduana aukealle asti jonne matkaa kertyy 250m. Tästä jatkamme vasemmalle tai toinen vaihtoehto on ensin käydä Castillo de Gibralfaro linnassa. Sisäänkäynti on aivan lähellä, mutta jos aikaa on vähän, jätä tämä väliin. Castillo  de Gibralfarolle kiipeäminen on myös aika uuvuttavaa, varsinkin kuumana kesäpäivänä. Jos päätät käydä katsomassa linnaa ja sieltä avautuvia upeita näköaloja, palaa sen jälkeen takaisin samaan paikkaan.

Jatketaan matkaa tulosuunasta vasemmalle. Vähän matka päässä oikealla näkyykin jo roomalanen teatteri, Teatro Romano de Malaga ja sen takana Alcazaba linnoitus. Näihin molempiin kannattaa tutustua.

Heti roomalaisen teatterin jälkeen kääntyy tulosuunnassa katu Calle Zegri vasemmalle. Siitä tullan Calle Granadalle ja käännytään vasemalle. Jos Picasso museo kiinnostaa, käänny heti ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle, n. 20m päässä on Museo de Picasso. Jatketaan Calle Granadaa Plaza de Siglon ja Plaza de Carbon ohi jonka jälkeen katu haaraantuu ja seurataan edelleen Clle Granadaa, joka kääntyy vasemmalle.

Saavumme Plaza de Constitucionille, Malagan tärkeimmälle aukiolle. Jos jatkat matkaa aukion vasenta reunaa, saavut Malgan tunnetuimmalle ostoskadulle, Calle Marques de Lariosille (otsikkokuvassa), josta myös pääset paikallisjunan sisäänkäyntiin.

Jos sinulle jää vielä aikaa, kannattaa kierrellä vanhan kaupungin pikkukaduilla ja piipahtaa kahvioissa. Malagassa on runsaasti myös taide ym, museoita. Yksi niistä on aivan lähellä, sinne pääset, aukealta lähtevää Calle de la Compañía pitkin.

Lippujen hinnat ja lisää ehdotuksia vierailupaikoiksi löydät tästä linkistä englannin kielellä.