Malagan katedraali on yksi Malagan kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin lempinimi ,”La Manquita”, viittaa katedraalin torneihin. Katedraali on pysynyt vuosisatoja muuttumattomana, mutta saako ”La Manquita” nyt proteesin…

Katedraali, Catedral de la Encarnación de Málaga, on rakennettu 1500-1700 luvuilla ja sen julkisivu on pysynyt satoja vuosia muuttumattomana. Kirkko on kuuluisa siitä, että siitä puuttuu toinen torni, vaikka katollisessa kirkossa ”kuuluu” olla kaksi tornia. Kirkko saikin pian valmistumisensa jälkeen lempinimen ”La Manquita” joka vapaasti käännettynä tarkoittaa yksikätistä naista. Katollisen kirkon kahdella tornilla on myös tarkoituksensa, pääsisäänkäynti sijaitsee tornien välissä, tosin Malagan katedraalissa se on suljetun aidan takana.

Aikoinaan kirkkoon oli tarkoitus rakentaa kaksi tornia, mutta rahat loppuivat kesken, koska osa rahoista lahjoitettiin Amerikan itsenäistymiseen. Toisen tornin rakentamisesta on puhuttu vuosisatoja ja nyt sitä toista tornia sitten ollaan rakentamassa. Olisiko toinen torni pitänyt jättää rakentamatta ja säilyttää ”La Manquita” sellaisena kuin se on vuosisatoja ollut ja mistä se myös on kuuluisa?

Aukioloajat, hinnat ja osoitteen löydät englanniksi täältä.

Katedraalin sisälle voit kurkistaa alla olevalla videolla.