Select Page

Kiva pyöräilyreitti sunnuntai- tai kuntopyöräilijälle aivan Fungirolon keskustasta Mijasiin. Jos kaipaat vaihtelua tai luonnonläheisempää ympäristöä pyöräilyllesi eikä mäkien polkeminenkaan innosta, kokeile tätä jokivarsireittiä vaihtoehtona rantakadulle.

Reitti kulkee pitkin Fuengirola joen vartta ja sopii niin kuntoilijalle kuin sunnuntaipyöräilijällekin. Alkumatka on päällystettyä mutta suurin osa on päällystämätöntä. Reitti alkaa Sohailin linnan alapuolelta ja sille pääsee myös helposti Miramarin ostoskeskuksesta.

Alkumatka kuljetaan päällystettyä kävelytietä pitkin ja Miramarin jälkeen reitti muuttuu hiekkatieksi. Melko pian Miramarin jälkeen kuljetaan ratsastustallin läpi, jossa on myös kahvio. Rannasta noin 2km kohdalla tullaan paikalle, jossa ylitetään joki. Joen yli ei mennä siltaa pitkin vaan tie kulkee joen pohjan kautta. Kun joki on ylitetty, reitti muuttuu ”leveäksi poluksi” joka seuraa jokivartta. Tätä kivaa osuutta jatkuu kaiken kaikkiaan rannasta mitattuna noin 5km. Tämän jälkeen tullaan leveälle hiekkatielle, jossa kulkee myös satunnaisia autoja. Ajoin sitä 2,5km ja jouduin aikapulan vuoksi kääntymään takaisin. Tien näytti edelleen jatkuvan samanlaisena, leveänä hiekkatienä joka ei kauheasti innostanut jatkamaan matkaa.

Takaisin pääset joko samaa reittiä tai katuja pitkin. Reitin varrelta pääsee useasta kohtaa tielle, jos paluu päällystettyä tietä pitkin tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta.

Alla olevalla videolla näkyvät ne paikat, joissa voi tulla epätietoisuutta siitä, mihin mennään. Lisäksi alla on muutamia kuvia reitin varrelta.