Select Page

Espanjassa on lukuisia valkoisia kyliä, mutta Setenil de las Bodegas eroaa niistä kaikista. Setenilissä osa taloista on rakennettu kallionkielekkeiden alle ja kallioluoliin. Myös osaa kaduista peittää kallionkieleke.

Kylän tunnetuin katu on varmasti La Calle Cuevas del Sol. Kuten nimikin kertoo, tämä on katu jonne aurinko paistaa suurimman osan päivää ja siellä myös on runsaasti kahvioita ja ravintoloita ja – tietenkin turisteja.

Toiseksi tunnetuin katu on Cuevas de la Sombra, joka nimensä mukaan on yleensä varjossa. Tämä katu löytyy La Calle Cuevas del Sol katua vastapäätä, kaupunkia halkovan Trejo joen toiselta puolelta.

Kylästä löytyy myös vilkas aukea, Plaza de Andalucía. Tälle aukealle pääset La Calle Cuevas del Sol kadun jatkeelta, Calle Rondalta josta kiivetään rinnettä ylös ja päästään aukealle.

Parhaiten kaupunkiin voi tutustua kävelemällä, luola-asunnot löytyvä vuorien reunoilta mutta kannattaa kiivetä myös ylös josta on huikea näköalat yli kaupungin.

Setenil de las Bodegasiin pääsen parhaiten omalla tai vuokra-autolla. Matkaa Malgasta Setenil de las Bodegasiin on 96km. Lähin bussiasema löytyy vajaan 5km päästä, Alcalá del Vallesta, jonne taas pääsee busilla Malagasta.

Setenil de las Bodegasin viralliset Andalusia sivut löytyvät täältä.