Select Page

Torcal tai oikeammin Torcal de Antiquera on ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohteeksi julistama ”kivipuisto” reilun tunnin automatkan päässä Aurinkorannikolta.

Parhaiten tutustuminen näihin ainutlaatuisiin maisemiin onnistuu patikoimalla. Puistossa on useita eripituisia patikointireittejä, jotka ovat merkattu värikoodein. Reittien pituudet vaihtelevat puolestatoista kilometristä reiluun 7 kilometriin. Aikaa patikointiin kannattaa varata tunnista neljään tuntiin. Maasto on aika kivistä ja myös korkeuserot tuovat lisähaastetta patikointiin. Mukaan kannattaa varata vettä ja mahdollisesti myös syötävää valitsemasi vaellusreitin pituudesta riippuen. Muista myös että vuorella on tuulisempaa ja myös lämpötila on noin 10 astetta alempi kuin merenpinnan tasolla. Omatoiminen vaeltaminen on ilmaista, mutta puistossa järjestetään myös maksullisia opastettuja vaelluksia. Tarkempaa tietoa niistä ja puiston aukioloajoista saat alla olevasta likistä.

Torcaliin pääsee helpoiten omalla autolla. Navigaattorilla kannattaa etsiä nimenomaan Torcal de Antiqueraa, eikä pelkkää Torcalia. Jos olet liikkeellä matkailuautolla, kannattaa muistaa, että vaikka puistossa on iso parkkipaikka, yöpymineen siellä on kielletty. Julkisilla kulkuneuvoilla Torcaliin ei pääse, mutta jos omaa tai vuokra-autoa ei ole, voi mennä bussilla Antiqueraan ja sieltä taksilla Torcaliin. Taksimatkan hinnasta kannattaa sopi etukäteen.

Torcal de Antiquera on varmasti tutustumisen arvoinen kohde ja eriomainen vaelluskohde, jossa saa nauttia ainutlaatuista maisemista.