Olen Espanjassa ja täällä en saa käydä kuin kaupassa. Kuulun riskiryhmään, mutta olen aika hyväkuntoinen. Päivät pitää viettää yksin kotona ja kaiken lisäksi sataa, Espanjan aurinkokin on hävinnyt.

Vielä reilu viikko sitten, kun tulevat toimet jo oli tiedossa, istuin sunnuntaina rannalla ja nautin. Ranta oli tyhjä, poliisin nauhat oli laitettu jo lauantaina ja rannalla liehui punainen varoitus lippu. Ammulla sain tutulta viestin siitä, että poliisi sulki heidän ravintolan ja kaikki muutkin siinä samalla.

Nyt ei mennä mihinkään, paitsi kauppaan ja viemään roskia. Aikaani vietän 5 m2 parvekkeella. Kiva edes nähdä ihmisiä! Parvekkeelta näen, miten ihmiset vievät vaikka vain yhden lasipullon roskikseen tarkoituksena päästä ulos ja muutaman kymmenen metrin kävelylle.

Ihmisten kynnys aloittaa keskustelu ventovieraan kanssa on selvästi laskenut. Nyt ohikulkijat alkavat jutella kanssani, vaikka olen asuntoni parvekkeella. Asuntoyhtiöni on pieni ja tällä hetkellä ainoastaan 2 asuntoa on asuttuna. Minulla ei ole näköyhteyttä kumpaankaan. Mutta kadun toisella puolella on isompi asuntoyhtiö, voin nyt parvekkeelta jutella heidän kanssaan. Ennen koronaa tätä olisi varmaan pidetty outona, mutta ei enää.

Eilen, sunnuntaina oli juhlapäivä. Lähikauppa, mikä on reilun 200m päässä, oli kiinni ja pääsin rannalle kauppaan ja kävelylle. Tapasin vain pari ihmistä ja kumpikin kertoi kokemuksistaan – käytännössä ulkonaliikkumiskiellosta) Olipa hieno jutella ihmisten kanssa!

Kaupssa, jossa kävin, jokaisen piti laittaa kertakäyttöhanskat käteen sisään tultuaan. Kassalla maksoin ostokseni ja sanoin, että en tarvitse kuittia. Vastaukseksi kuulin, että juuri kuittia tarvitsenkin, sillä jos poliisi pysäyttää, voin todistaa mihin aikaan tein ostokset ja lähdin kaupasta. Ilmeisesti jotkut kekseliäät ovat liikkuneet ulkona kauppakassi mukana. -(Tätä voi sanoa hauskemmalla tavalla)

Olen tottunut liikkumaan. Koira. Koira. Se on mielessä koko ajan, sen kanssa pääsisi ulos. Näen ihmisiä, joilla on monta koiraa, saisinko edes yhden lainaksi. Taloyhtiössäni ei ole koiria, ei vastapäisessäkään. Olen harkinnut koiran ostoa, mutta eläinkappakin on kiinni.

Haluaisin sanoa pari sanaa suomalaisille. Tämä ei ole kivaa, noudattakaa ohjeita, älkää menkö baareihin! Ja toinen asia – minusta on vastuutonta, että joku täältä, Euroopan toiseksi saastuneimmalta alueelta tulisi Suomeen. Tämä henkilö voi levittää tautia eteenpäin, vaikka oireita ei olekaan.

Tsemppiä kaikille ja pidetään huolta toisistamme!